Jdi na obsah Jdi na menu

ODHALTE SKRYTOU MOC AI: NÁSTROJE, KTERÉ ZEFEKTIVNÍ VAŠI PRÁCI!

article preview

Aplikace ChatGPT, která se stala virální senzací, nám ukázala, jaké enormní možnosti skýtá umělá inteligence. Generativní umělá inteligence, tedy nový druh nástroje, už není pouze výsadou akademického výzkumu či technologických titánů ze Silicon Valley. Nyní je to technologie, kterou může využít kdokoli. 

Když mluvíme o umělé inteligenci, často máme na mysli strojové učení. To ale není simulace všech prvků přirozené inteligence, ale spíše sada softwarových algoritmů, které se díky stále rostoucímu množství dat stávají stále lepšími v konkrétních úlohách. 

Strojové učení je pilířem mnoha nástrojů, které nám mění život. Ať už jde o hledání informací prostřednictvím Google, nebo sledování filmů na streamovacích platformách. Ale s jakými nástroji byste se měli seznámit, abyste plně pochopili, jaké možnosti umělá inteligence nabízí? Zde je několik z nich, které si můžete vyzkoušet už dnes.

ChatGPT je úchvatným konverzačním rozhraním, jež vyvinula věhlasná společnost OpenAI. Tento unikátní nástroj byl zpřístupněn veřejnosti jako prototyp pro účely výzkumu, a to zcela zdarma. Tento AI program reaguje na textová zadání uživatele, ať už se jedná o otázky či pokyny. Reakce ChatGPT jsou textového charakteru a přicházejí v nejrůznějších formách. Může to být próza, poezie, ale dokonce i počítačový kód. Společnost OpenAI však není zodpovědná pouze za vývoj ChatGPT. Dalším z jejích významných projektů je DALL-E 2, který je spolu s ChatGPT jedním z hlavních důvodů současného nárůstu zájmu o strojovou umělou inteligenci. Tato aplikace je nápaditě navržena tak, aby přijímala textové zadání a přetvářela je v počítačové obrázky.

PODCASTLE je aplikace, která se specializuje na záznam a úpravy zvuku. Může vám pomoci vytvořit profesionálně znějící nahrávky, přičemž umí automaticky odstraňovat ruchy a generovat textové přepisy.

SOUNDRAW je zase fascinující automatizovaný generátor hudby. Tento AI nástroj umožňuje vytváření hudby na základě vašich preferencí. Stačí si vybrat žánr, nástroje, požadovanou náladu nebo délku skladby a Soundraw začne tvořit.

GEN-1 je revoluční cloudová platforma pro úpravu videí. Tato platforma umožňuje vytvářet nová videa podle dodané video předlohy a textových požadavků, a to včetně animovaných záběrů, stylizovaných scén nebo storyboardů.

LOOKA je dalším příkladem úžasné technologie, která využívá umělou inteligenci k vytváření jedinečných log a firemního brandingu. Díky Looka je možné začít tvořit marketingové materiály i bez jakýchkoli designérských dovedností.

DEEP NOSTALGIA je inovativní nástroj, který umožňuje oživit staré rodinné fotografie. Tento nástroj vám umožní rozpohybovat tváře na fotografiích, takže můžete vidět, jak se vaši předkové usmívají nebo mrkají.

CLEANUP.PICTURES je AI nástroj, který funguje jako automatický „restaurátor” fotografií. Umožňuje retušovat fotografie odstraněním nežádoucích objektů, vad, nebo dokonce celých postav.

FIREFLIES je užitečný nástroj, který lze používat během videokonferencí, jako je Zoom, Teams nebo Webex. Fireflies automatizuje proces psaní poznámek, vytváření přepisů a provádí analýzu konverzací, aby poskytl vhled do dynamiky a rozhodování v konverzacích.